Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Sondervickleerlingen ontvangen gastvrij leerlingen uit India

22 mei 2017 | Stanja Krath | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

In het kader van een uitwisselingsprogramma waren leerlingen van de Hiranandani Foundation School uit India van harte welkom op het Sondervick College. Ze verbleven in gastgezinnen van leerlingen uit vwo leerjaar 2 en 3. Een week lang maakten de bijzondere gasten kennis met de Nederlandse cultuur door middel van activiteiten binnen en buiten school.

Ze volgden lessen, luisterden naar presentaties van de leerlingen, kregen fietsles, werden door burgemeester Mikkers ontvangen op het gemeentehuis en brachten een bezoek aan het Evoluon in Eindhoven. Op school voerden ze diepgaande discussies rond onderwerpen die iedereen bezighouden op lokaal en globaal niveau: opwarmen van de aarde, gezinnen met ouders van gelijke sekse, doodstraf voor moordenaars, beslissingen rondom begin en einde van leven, vrije relatiekeuze, enz. De excursies leidden de leerlingen naar Delft, Den Haag en Scheveningen, Kinderdijk (molens en hun geschiedenis) en Rotterdam.

Ook tijdens de vrije avondprogramma's en de zaterdag leerden de gasten veel van het familiare leven in Nederland. Door de grote inzet van leerlingen, ouders en de begeleidende docenten werd de uitwisseling een groot succes.

In januari 2018 volgt het tegenbezoek aan de HFS in Powai (Mumbai).

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.