Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Imme van Beurden Theresialyceum naar UWC Duino

1 juni 2017 | Saskia Boertien-Raterink | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Imme zal vanaf het nieuwe schooljaar samenwonen, samenwerken en samen leren met leerlingen en docenten met circa 100 verschillende nationaliteiten. Ze volgt daar het door universiteiten wereldwijd geaccepteerde Internationaal Baccalaureaat en gaat hierbij veel tijd besteden aan maatschappelijke dienstverlening. 

Op jonge leeftijd het huis uit, wonen en leren in een vreemde omgeving, omringd door 100 nationaliteiten, alle lessen en examens in het Engels en heel veel maatschappelijke projecten: gemakkelijk wordt het niet, maar wel heel leerzaam en uitdagend. Imme gaat ongetwijfeld een mooi avontuur tegemoet. Het Theresialyceum is er trots op dat Imme zich hiervoor heeft weten te selecteren en is blij dat de school, door de onderwijsbasis die ze haar leerlingen meegeeft, daar een rol in heeft kunnen spelen.  

United World College
Al meer dan 50 jaar draagt UWC middels uitstekend onderwijs bij aan intercultureel begrip, verdraagzaamheid, duurzaamheid en samenwerking en daarmee aan een betere wereld. Zij doen dat onder de noemer Educating for peace and impact, iets wat in de turbulente wereld van vandaag steeds belangrijker wordt. Leerlingen worden geselecteerd op hun ambitie, talent en potentie om zich te ontwikkelen zich tot toekomstige leiders: sociaal, initiatiefrijk, creatief en gedreven.   

Meer informatie over UWC is te vinden op  www.uwc.nl.  

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.