Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Nynke Ham (Van Maerlantlyceum) toegelaten tot UWC

9 juni 2017 | Monique Emmen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Nynke Ham uit V4c is toegelaten tot het prestigieuze United World College: een brede internationale educatieve beweging die zich inzet voor vrede en duurzaamheid door middel van onderwijs.

UWC bestaat uit een wereldwijde keten van middelbare scholen met leerlingen uit meer dan 140 landen en heeft als doel jongeren (leeftijd 16-18 jaar) uit verschillende landen en culturen samen te brengen om wederzijds begrip te stimuleren. Een academisch programma wordt gecombineerd met (fysieke) uitdagingen en dienstverlenende, maatschappelijke activiteiten. Het UWC hanteert zeer strenge toelatingscriteria op basis van motivatie en geschiktheid. De bekendste alumnus van het UWC is koning Willem-Alexander; hij is tevens beschermheer van het UWC Nederland. Nynke zal met ingang van september 2017 twee jaar gaan studeren aan het UWC Red Cross Nordic in Noorwegen. 

Wij feliciteren Nynke van harte en wensen haar heel veel succes & plezier toe!' 

 

Ik ben. Ja, ik zou willen zijn, van belang in de wereld.
Ik wil. Ja, ik zal proberen de wereld meer samen te laten werken in de strijd tegen klimaatverandering.
Ik doe niet normaal als mensen niet geaccepteerd worden zoals ze zijn. Want of je nu homo, hetero, man, vrouw of iets er tussenin, wij zijn de diersoort mens. 

Ik ben Nynke en ik ben geselecteerd voor het United World College. In Noorwegen ga ik de laatste twee jaar van mijn VWO afmaken. Ik ben heel blij dat ik in Noorwegen geplaatst ben want ik zou ook zomaar op een van de andere 17 vestigingen wereldwijd geweest kunnen zijn. Bijvoorbeeld in Swaziland, Canada of Hong Kong.
Op een campus in een heel klein dorpje: Flekke, ga ik met 200 andere leerlingen van 90 verschillende nationaliteiten veel nadenken. Over grote problemen maar ook over wiskunde. Dat gaat vanzelf, als je gemotiveerde en zelfbewuste pubers uit alle werelddelen met elkaar naar school laat gaan en vrijwilligerswerk laat doen.
Er worden uit Nederland elk jaar 20 tot 30 mensen uit 4 of 5 VWO en havo geselecteerd. Als je in 5 VWO zit moet je wel een jaar opnieuw doen. En als je van de havo moet je wel een VWO niveau aankunnen. Het is absoluut geen school voor alleen rijke mensen en er zijn beurzen beschikbaar afhankelijk van het inkomen van je ouders. Dit vind ik heel belangrijk want deze kans moet er voor iedereen zijn.

 

Nynke Ham 4VC


Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.