Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Leerlingen Were Di bieden hulp aan kinderen in Roemenië

1 september 2017 | Gerrie van der Linden | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Onderwijs | Scholen | Leerlingen

Een groep van acht bovenbouwleerlingen en twee begeleidende docenten hebben twee weken lang hulp geboden aan arme gezinnen en straatkinderen in Constanta.

Gedurende het schooljaar 2016-2017 hebben wij geld ingezameld met diverse acties zoals een kledingactie, kerstactiviteiten, rozenverkoop, tosti-acties, bediening in een restaurant. In juli stond de teller voor de Stichting SOS Straatkinderen op € 14.500,--.

We werken vanuit Casa Sami, een inloophuis dat in de dagelijkse primaire behoeften van de kinderen voorziet. Gedurende een periode van twee weken hebben we met de kinderen activiteiten uitgevoerd waaronder een vakantiekampweek.

Zowel de straatkinderen in Constanta als onze leerlingen worden er beter van. Het belangrijkste is natuurlijk dat we de Roemeense kinderen, al dan niet tijdelijk, een hogere levensstandaard kunnen bieden. De diverse activiteiten geven de straatkinderen weer energie en moed om mogelijkheden te zien binnen de vicieuze cirkel waarin ze verkeren.

Tijdens de diverse activiteiten groeien onze leerlingen in organisatievermogen, verantwoordelijkheids- en samenwerkingsgevoel. Ze zien met eigen ogen hoe bevoorrecht wij in Nederland zijn met onze enorme welvaart. Hun ogen worden geopend als ze zien dat er kinderen zijn die dagelijks moeten vechten om aan eten, kleding, onderdak en onderwijs te komen.

Een verslag van deze indrukwekkende reis is te lezen op de site: werediroemenie.reismee.nl/reisverhaal

Wil je meer informatie over ons project of wil je je aanmelden als sponsor, dan kun je contact opnemen met docent Ruud Beerens: brs@sgweredi.nl

Het Roemenië team 2016 - 2017

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.