Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Claire Arts benoemd tot rector van het Eckartcollege en het Nuenens College

22 maart 2018 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Medewerkers

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Claire Arts benoemd tot rector van het Eckartcollege in Eindhoven en Nuenens College in Nuenen. Op dit moment is zij waarnemend rector van beide scholen sinds het vertrek van Jean Wiertz naar het Sint-Janslyceum per 1 januari jl. Claire start haar nieuwe functie op 1 april 2018.

 

De benoeming van Claire Arts is tot stand gekomen in overleg met de schoolleiding van het Eckartcollege en Nuenens College, de medezeggenschapsraad en de raad van advies van de scholen.

Claire Arts (56) startte haar onderwijsloopbaan in 1986 als docent Frans in een drietal vervangingsbanen. Daarna werkte Claire achtereenvolgens als docent Frans bij het Caland Lyceum in Rotterdam, het Rietveld Lyceum in Doetinchem en het Olympus College in Arnhem. In 2002 ging zij naar het Eckartcollege in Eindhoven. Daar nam zij ook organisatorische functies op, als leerlingcoördinator vwo en coördinator hoogbegaafdheidprofielschool. In 2008 ging zij naar het Carolus Borromeus College in Helmond als afdelingsleider vwo. In 2012 kwam zij terug op het Eckartcollege als vestigingsdirecteur. 

Claire Arts deed twee studies aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zij rondde de studie Franse taal- en letterkunde af in 1986 en Nederlands recht in 1997. Haar scriptie, in de afstudeerrichting Staat, Bestuur en Rechtsbescherming, ging over ‘Deregulering in het onderwijs”.

Naast haar werk is Claire na een opleiding tot mediator actief geweest in de buurtbemiddeling in Eindhoven.

Claire Arts is 56 jaar, geboren in Roermond. Zij is gehuwd, heeft twee studerende zonen en woont in Valkenswaard.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.