Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Edwin Verlangen benoemd tot rector OMO Scholengroep De Langstraat

12 juni 2020 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Edwin Verlangen benoemd tot rector van OMO Scholengroep De Langstraat, waaronder het Dr. Mollercollege en de Walewyc-Mavo in Waalwijk, het d’Oultremontcollege in Drunen en het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel vallen. Hij heeft een brede achtergrond in bijna alle onderwijssectoren. Edwin start zijn nieuwe functie op 1 oktober 2020. Hij volgt Jan van Pelt op die dan met pensioen gaat. 

Edwin Verlangen startte zijn loopbaan in 1994 als eerstegraads docent scheikunde aan het Odulphuslyceum in Tilburg en het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel. Hij was tevens vakdidacticus aan de lerarenopleiding van de TU/Eindhoven. Tijdens zijn gehele carrière binnen het onderwijs- en onderzoeksmanagement van de TU/Eindhoven is Edwin een aantal lessen in Boxtel blijven verzorgen.

Vervolgens is hij als directeur Onderwijs, Studentenservice en HRM bij Summa College in Eindhoven werkzaam geweest in het middelbaar beroepsonderwijs. Hierna maakte Edwin Verlangen de overstap naar Avans Hogeschool in Breda en Den Bosch, als directeur van de academie voor Algemeen en Financieel Management. Zijn meest recente functie was lid College van Bestuur van ROC Nijmegen. 

Edwin studeerde, na zijn gymnasium B aan het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel, Scheikundige Technologie aan de TU/Eindhoven en behaalde een eerstegraads docent bevoegdheid. Naast zijn werk heeft Edwin meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van leiderschap, personeel en financiën, waaronder de Comenius Leiderschaps-leergang.

Naast zijn reguliere werk is hij bestuurlijk actief als voorzitter van de raad van toezicht Vitus Zuid, een organisatie die het bevoegd gezag is van een van de vier instellingen voor Cluster 2 onderwijs in Nederland. 

Edwin Verlangen: “Mijn passie is het ontwikkelen van mensen en organisaties. Ik ben een authentieke verbinder die mensen het beste uit zichzelf laat halen. Samenwerken is voor mij de natuurlijke manier om verder te komen.” 

Edwin Verlangen is 51 jaar, geboren in Boxtel. Hij is getrouwd met Marjolijn Kleingeld en vader van Nick (24), Isa (23), Marijn (19) en Guy (18) die allemaal al zelfstandig wonen. Edwin woont met Marjolijn in Son en Breugel. Zijn belangrijkste hobby is muziek, zowel het organiseren als uitvoeren. Hij speelt als gitarist in verschillende bands.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.