Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Claire Arts tijdelijk rector Van Maerlantlyceum

16 februari 2023 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Medewerkers

Vanaf 1 maart wordt Claire Arts tijdelijk rector van het Van Maerlantlyceum. Claire gaat deze functie de komende drie jaar combineren met haar rectoraat van het Eckartcollege en Nuenens College.


Voor deze oplossing is gekozen om de ervaring van Claire en het grote netwerk in Brainport ten nutte te maken voor het Van Maerlantlyceum. De drie scholen kunnen zo optimaal gebruikmaken van elkaars kennis en samenwerken waar dat wenselijk is voor de leerling. Het is niet de bedoeling dat de drie scholen nu of op termijn gaan fuseren.

Claire Arts startte haar onderwijsloopbaan in 1986 als docent Frans. Ze heeft als docent Frans onder meer gewerkt op scholen in Rotterdam, Arnhem, Doetinchem en sinds 2002 op het Eckartcollege in Eindhoven. Daar nam zij ook organisatorische functies op zich zoals leerlingcoördinator vwo en coördinator hoogbegaafdheidprofielschool. In 2008 ging zij naar het Carolus Borromeus College in Helmond als afdelingsleider vwo. In 2012 kwam zij terug op het Eckartcollege als vestigingsdirecteur. Sinds 2018 werkt Claire als rector van het Eckartcollege en het Nuenens College die samen één school vormen.

Zij heeft een breed pakket aan taken op zich genomen en zet zich in voor diverse netwerken en platforms. Zo is zij voorzitter van Brainportscholen Voortgezet onderwijs en bestuurslid Bèta Challenge. Daarnaast zet zij zich als lid van Zontaclub Eindhoven in voor een sterkere positie van meisjes en vrouwen.

Claire Arts (61 jaar) is gehuwd, heeft twee volwassen zonen en woont in Eindhoven.
Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur OMO: “We hebben alle vertrouwen dat het Van Maerlantlyceum kan profiteren van de ervaring en het netwerk van Claire Arts. Tezamen met het Eckartcollege en Nuenens College zijn de drie scholen bij haar in goede handen zijn en we wensen haar veel succes.”

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.