Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

2College - Durendael

Vestigingsdirecteur: Ben Leenen
https://www.2college.nl/durendael

Rector: Leon Spaan
Tel: 088 - 023 26 00
E-mail: durendael@2college.nl​

2College Durendael is een echte regioschool met een dorps karakter. Dat uit zich in een vriendelijke en ontspannen sfeer, een veilige omgeving om te leren en een persoonlijke aanpak. Zo wordt elke leerling gezien in deze school met ongeveer 1550 leerlingen.

De school heeft een breed onderwijsaanbod van vmbo-b, vmbo-k, vmbo-gt, havo, vwo, tto-havo (tweetalig onderwijs), tto-vwo en vwo-tio (talent in onderzoek met brede aandacht voor academische vaardigheden). Het tweetalig programma wordt aangeboden in zowel de onder- als de bovenbouw van havo en vwo. Binnen het vmbo-b is er ook de mogelijkheid om een leerwerktraject te volgen. Daarnaast biedt Durendael, met name binnen het vmbo, vele vormen van extra ondersteuning aan leerlingen.

De kwaliteit van het onderwijs op 2College Durendael ligt op alle afdelingen al jaren boven het landelijk gemiddelde.

2College
2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, met zes locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2College Durendael en 2College Cobbenhagenlyceum.

Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven.

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.448 leerlingen en op elk van onze scholen komt iedere leerling altijd verder!

Vestigingen
• 2College Durendael (Oisterwijk)
• 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
• 2College Cobbenhagenmavo (Tilburg)
• 2College Ruivenmavo (Berkel-Enschot)
• 2College Jozefmavo (Tilburg)
• 2College EOA Oisterwijk