Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Jeroen Bosch College

Rector: Marjo van IJzendoorn
http://www.jbc.nl

Tel: 073 - 6412350
E-mail: administratie@jbc.nl  

Het Jeroen Bosch College is een scholengemeenschap op katholieke grondslag voor vwo, havo en vmbo-t (mavo). Daarnaast biedt de school technasium- en tweetalig onderwijs aan voor vwo- en havo-leerlingen. Vanaf schooljaar 2020-2021 is instroom in de brugklas alleen nog mogelijk voor tweetalig onderwijs (TTO). Daarbinnen volg je het Engelstalige Technasium (research and development). Op 22 oktober 2019 is bekend gemaakt dat het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs het voorgenomen besluit heeft genomen dat vanaf het schooljaar 2022-2023 het Jeroen Bosch College ophoudt te bestaan. De leerlingen kunnen vanaf dat moment hun schoolloopbaan voortzetten op de nieuwe school van het Rodenborch-College. Het leerlingenaantal bedraagt ongeveer 750. 

Het Jeroen Bosch College wil leerlingen steunen in de groei naar een eigen individualiteit. Iedere leerling heeft zijn eigen talenten. Wij vinden het belangrijk dat hij of zij die eigen talenten kan ontdekken en vervolgens ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken hechten we veel waarde aan een warme omgeving, waar bevlogen en geëngageerde mensen samenkomen en werken.

Een educatieve ontmoetingsplek, dat is wat het Jeroen Bosch College wil zijn! Het is onze taak om iedere leerling zich maximaal te laten ontplooien.