Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Roncalli Scholengemeenschap

Rector: Tom Heijnen
http://www.roncalli-boz.nl

Tel: 0164 - 241050
E-mail: info@roncalli-boz.nl 

De Roncalli Scholengemeenschap is een school voor atheneum, havo en vmbo-t (mavo). Op 1 oktober 2018 had Roncalli 1225 leerlingen. 
De school werkt volgens principes die hun wortels vinden in de Dalton-uitgangspunten: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerking, feedback en effectiviteit. Binnen Roncalli zijn deze uitgegroeid tot de Roncalli eigen-tempo-werkwijze.

Hiermee wordt recht gedaan aan de individuele verschillen tussen leerlingen. In een fijne sfeer, die mede door de eigentijdse werkwijze ontstaat, komen onze docenten tegemoet aan verschillen tussen leerlingen. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van elk kind.

Leerlingen blijven op Roncalli niet zitten, maar werken in een eigen tempo naar het examen. De school schenkt veel aandacht aan het welbevinden van de leerlingen en de omgangswijze met medeleerlingen en medewerkers. Zo leren leerlingen zich te ontwikkelen tot volwassenen die niet alleen eigen keuzes kunnen maken, maar ook met anderen kunnen samenwerken.

Naast het reguliere curriculum wordt op verschillende wijzen aandacht besteed aan talent:

Roncalli Excellent (onderwijs aan hoogbegaafden), Junior Musical Class, SportPLUS, NatuurPLUS, PRO-SCIENCE, jong-talent-begeleiding, Spaans, een of meer vakken examen doen op hoger niveau of in 'voorexamenjaar'.