Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Odulphuslyceum

Rector: Jeroen Zeeuwen
http://www.odulphus.nl

Tel: 013 - 5426652
E-mail: info@odulphus.nl 

Het Odulphuslyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium. De school telt op dit moment ongeveer ruim 1.500 leerlingen. Ongeveer twee derde van de leerlingen haalt een vwo-diploma, één derde een havo diploma. Onze gymnasium afdeling is verreweg de grootste in de regio Tilburg.

Onze school bestaat al sinds 1899. Het is geen traditionele school, maar wel een met gevoel voor traditie. Leerlingen voelen zich snel thuis op het Odulphus. Een school waar voor iedereen veel ruimte is om ideeën en talenten te ontplooien. Onze wapenspreuk luidt ‘Fortis in Fide’: letterlijk vertaald “sterk in vertrouwen”, tegenwoordig vertaald als “Groot vertrouwen in jou”.  Vertrouwen als basis voor alle onderlinge relaties en contacten. Dat betekent dat er veel kan en veel mag binnen de afgesproken en vaak vanzelfsprekende kaders.

Een prima sfeer en een veilige omgeving zijn randvoorwaarden om een zo optimaal mogelijk studieklimaat te creëren. Wie met plezier en zin naar school komt presteert beter en haalt goede resultaten. De lat ligt hoog, het aanbod is breed. We dagen leerlingen uit om het beste uit zich zelf te halen en durven daaraan eisen te stellen. We kijken daarbij altijd naar het individu, bieden maatwerk waar nodig en zijn bereid om onconventionele oplossingen te bedenken. Onze doorstroom- en eindexamenresultaten zijn uitstekend.