Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

2College - Cobbenhagenmavo

Vestigingsdirecteur: Ronald Verschuren
https://www.2college.nl/cobbenhagenmavo

Rector: Leon Spaan
Tel: 088 - 023 25 50
E-mail: cobbenhagenmavo@2college.nl

2College Cobbenhagenmavo is een mavo aan de rand van Tilburg Noord. Sleutelbegrippen van de school zijn: klein, veilig, korte lijnen, iedereen kent elkaar, persoonlijke aandacht, kleurrijk, cultuur en variatie.

Op het rooster staan de reguliere vakken. De samenhang tussen de vakken zoeken we niet in leergebieden, maar in projecten die op verschillende momenten van het jaar plaatsvinden. De eerste klas is een mavo-havo-klas. Ongeveer tien procent van de leerlingen in dit leerjaar stroomt op naar 2 havo-vwo het Cobbenhagenlyceum, dat niet alleen letterlijk met een brug verbonden is met de Cobbenhagenmavo.

We bieden in de bovenbouw de LO2 aan en er is een ruime keuzevrijheid in het kiezen van het vakkenpakket. Elke leerling doet examen in zeven vakken.


2College
2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, met zes locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2CollegeDurendael en 2College Cobbenhagenlyceum.

Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven. 

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.448 leerlingen en op elk van onze scholen komt iedere leerling altijd verder! 

Vestigingen
• 2College Durendael (Oisterwijk)
• 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
• 2College Cobbenhagenmavo (Tilburg)
• 2College Ruivenmavo (Berkel-Enschot)
• 2College Jozefmavo (Tilburg)
• 2College EOA Oisterwijk