Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

2College - Ruivenmavo

Vestigingsdirecteur: Lian Derks
https://www.2college.nl/ruivenmavo/

Rector: Leon Spaan
Tel: 088 - 023 28 00
E-mail: ruivenmavo@2college.nl

Kleinschalig

2College Ruivenmavo is een kleinschalige mavo in Berkel-Enschot. De school is prima bereikbaar en heeft een regionaal karakter.

De stap naar een school voor voortgezet onderwijs is een bijzondere en spannende gebeurtenis. Sommige leerlingen zien er tegenop om een groot schoolgebouw met nieuwe leerlingen en leraren binnen te stappen. De kleinschaligheid van Ruivenmavo maakt die stap een stuk gemakkelijker. Iedereen kent elkaar snel en ook het gebouw is in korte tijd een vertrouwde omgeving. Leraren hebben snel in de gaten wie er extra aandacht verdienen.

De onderbouw

2College Ruivenmavo is in schooljaar 2017-2018 in klas 1 gestart met 'Gepersonaliseerd Leren' geïnspireerd op het concept van Kunskapsskolan. Alle leerlingen zijn anders, daarom hebben ze onderwijs nodig dat is afgestemd op hun eigen talenten en behoeften en met als uitgangspunt ‘Voor gelijke kansen heb je ongelijk onderwijs nodig’, bieden wij onze leerlingen gepersonaliseerd onderwijs. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat leerlingen vakken op verschillende niveaus volgen en in hun eigen tempo. Het basisniveau is vmbo-t (mavoniveau), maar leerlingen kunnen vakken op een hoger niveau volgen en afsluiten als zij het aan kunnen.

De bovenbouw

Alle leerlingen doen examen in zeven vakken i.p.v. van zes. Het vak 'Dienstverlening en Producten' voor de gemengde leerweg is daarbij één van de keuzevakken. Ook hebben leerlingen de mogelijkheid handvaardigheid te kiezen als examenvak.

 


2College
2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, met zes locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2College Durendael en 2College Cobbenhagenlyceum.

Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven.

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.448 leerlingen en op elk van onze scholen komt iedere leerling altijd verder!

Vestigingen
• 2College Durendael (Oisterwijk)
• 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
• 2College Cobbenhagenmavo (Tilburg)
• 2College Ruivenmavo (Berkel-Enschot)
• 2College Jozefmavo (Tilburg)
• 2College EOA Oisterwijk