Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

2College - EOA Oisterwijk

Vestigingsdirecteur: Lian Derks
https://www.2college.nl/eoa-oisterwijk/

Rector: Leon Spaan

Tel: 088 – 023 26 50 

2College EOA Oisterwijk (Eerste Opvang Anderstaligen) is een school voor onderwijs aan vluchtelingen. Deze locatie bevindt zich op het terrein van het AZC (Asielzoekerscentrum). 2College EOA Oisterwijk bereidt niet-Nederlandse leerlingen die pas in Nederland zijn aangekomen voor op het Nederlandse onderwijs. De belangrijkste doelen zijn de taal leren spreken en begrijpen, het aanleren van schoolse vaardigheden en zelfredzaamheid in het dagelijks leven. 2College EOA Oisterwijk kent twee verschillende doelgroepen leerlingen: de AMV-ers (Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen) en de leerlingen uit gezinnen.

2College
2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, met zes locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2College Durendael en 2College Cobbenhagenlyceum. Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven.

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.448 leerlingen en op elk van onze scholen komt iedere leerling altijd verder!

Vestigingen
• 2College Durendael (Oisterwijk)
• 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
• 2College Cobbenhagenmavo (Tilburg)
• 2College Ruivenmavo (Berkel-Enschot)
• 2College Jozefmavo (Tilburg)
• 2College EOA Oisterwijk