Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Kwadrant Scholengroep - Hanze College

Directeur: Jacqueline Ringens
http://www.hanze-college.nl

Tel: 0162 - 453581
E-mail: secretariaat@hanze-college.nl 

Het Hanze College is een kleinschalige school voor BBL, KBL, GL en MAVO en heeft een goede naam op het gebied van onderwijs en begeleiding. Er is een goed contact met bedrijven in de omgeving die samen met de school ervoor zorgen dat onderwijs modern en op de praktijk gericht is. Iedere leerling wordt uitgedaagd zijn of haar vaardigheden, competenties en kennis optimaal te ontwikkelen en daarmee maximale resultaten te behalen. Het leren vindt zoveel mogelijk ‘levensecht’ en in context plaats en biedt hierdoor juist de mavoleerling de gelegenheid om naast het opdoen van theoretische kennis, te leren in praktijksituaties, waardoor de keuze voor een vervolgopleiding vereenvoudigd wordt. De school is modern uitgerust en kent grote praktijklokalen voor verzorging, techniek en economie. De school biedt tevens de sportklas aan. 

Kwadrant Scholengroep
Rector: Nynke Gerritsma

Kwadrant Scholengroep verzorgt onderwijs voor de mens, voor iedere mens en voor de gehele mens. Niet alleen het verwerven van kennis is belangrijk, maar ook de sociaal-emotionele, creatieve, spirituele, lichamelijke en technische ontwikkeling dragen bij tot de ontwikkeling van een leerling tot een evenwichtige volwassen mens. Voor de scholengroep is deze pedagogische visie het Leitmotiv in het pedagogisch en daaruit voortvloeiend ook het didactisch handelen. De aandacht voor iedere en de gehele mens geldt ook ten aanzien van de medewerkers van de scholengroep, die de scholengroep moeten ervaren als een aangename, persoonlijke en veilige werkomgeving. 

Deelscholen
• Hanze College (Oosterhout)
• Cambreur College (Dongen)