Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

OMO Scholengroep De Langstraat - Dr. Mollercollege

Locatiedirecteur: Kees Maas
http://www.drmollercollege.nl

 

Tel: 0416 - 332863
E-mail: info@drmollercollege.nl 

 

 

 

Het Dr. Mollercollege, 104 jaar oud, is een scholengemeenschap voor havo en vwo (gymnasium en atheneum). In het schooljaar 2020-2021 start de school met een nieuw onderwijsconcept, dat veel ruimte biedt aan leerlingen om meer de regie over het eigen leren te hebben. De school besteedt veel aandacht aan goede zorg voor leerlingen en personeel. 

In klas 1, 2 en 3 wordt op havo en vwo tweetalig onderwijs (Engels) aangeboden, in de bovenbouw IB.  Speerpunt is internationalisering. Van jaar tot jaar groeit het aantal activiteiten rond dit thema. "Op het Dr. Mollercollege gaat er een wereld voor je open." 

De school profileert zich tevens als een school met extra aandacht voor kunst en cultuur. Activiteiten in het kader van kunst en cultuur behoren van oudsher tot het aanbod van de school. Naast kunst en cultuur staat ook sport hoog in het vaandel. Om de talenten van leerlingen op sportief gebied te ontwikkelen organiseert de school zogenaamde sportklassen in klas 1, 2 en 3. 

De school wordt als veilig ervaren, het leef- en leerklimaat is er prettig. Voor leerlingen en medewerkers is het goed toeven in een prachtig gebouw.


OMO Scholengroep De Langstraat
Rector: Edwin Verlangen
OMO Scholengroep de Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremont College in Drunen en de Walewyc Mavo in Waalwijk. De scholen willen -elk met een eigen accent- onderwijs op maat bieden, respect als kernwaarde overdragen, zorg en begeleiding bieden ten dienste van het leerproces en aandacht schenken aan de algehele ontwikkeling van hun leerlingen.

De scholengroep kiest voor kleinschaligheid binnen het grote geheel. Het grote verband maakt het mogelijk dat leerlingen zonder problemen kunnen doorstromen naar andere schooltypes en zo het diploma halen dat bij hen past. De kleinschaligheid in deelscholen voorkomt dat leerlingen verloren lopen en zorgt voor een flexibele organisatie.

 

Vestigingen

• Dr. Mollercollege (Waalwijk)
• Van Haestrecht College (Kaatsheuvel)
• Walewyc Mavo (Waalwijk)
• d’Oultremont College (Drunen)