Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

OMO Scholengroep De Langstraat - Van Haestrecht College

Vestigingsdirecteur: Vanja Goossen
http://www.vanhaestrechtcollege.nl

  

Tel: 0416 - 272683

E-mail: info@vanhaestrechtcollege.nl 

Het Van Haestrecht College is een kleinschalige school in Kaatsheuvel voor vmbo, mavo en een tweejarige havogroeiklas. De goede sfeer en de veilige leeromgeving zorgen ervoor dat leerlingen de ruimte ervaren om het maximale uit zichzelf te halen.

Écht Van Haestrecht is onderwijs op maat waarbij leerlingen uitleg krijgen op hun niveau in de klas. Op het werkplein gaan ze aan de slag met de lesstof onder begeleiding van docenten. Wij geloven dat je leerstof beter onder de knie krijgt door er actief mee aan de slag te gaan, ook bij theoretische vakken. Binnen het beroepsgerichte programma bieden we het profiel Dienstverlening & Producten. In samenwerking met het bedrijfsleven en zorginstellingen bieden we leerlingen daarmee een prima oriëntatie op hun loopbaan.

OMO Scholengroep De Langstraat 
Rector: Edwin Verlangen

OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremont College in Drunen en de Walewyc Mavo in Waalwijk. De scholen willen -elk met een eigen accent- onderwijs op maat bieden, respect als kernwaarde overdragen, zorg en begeleiding bieden ten dienste van het leerproces en aandacht schenken aan de algehele ontwikkeling van hun leerlingen.

De scholengroep kiest voor kleinschaligheid binnen het grote geheel. Het grote verband maakt het mogelijk dat leerlingen zonder problemen kunnen doorstromen naar andere schooltypes en zo het diploma halen dat bij hen past. De kleinschaligheid in deelscholen voorkomt dat leerlingen verloren lopen en zorgt voor een flexibele organisatie.

 

Vestigingen
• Dr. Mollercollege (Waalwijk)
• Van Haestrecht College (Kaatsheuvel)
• Walewyc Mavo (Waalwijk)
• d’Oultremont College (Drunen)