Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Van Haestrechtcollege

Vestigingsdirecteur: Vanja Goossen
http://www.vanhaestrechtcollege.nl

Tel: 0416 - 272683
E-mail: info@vanhaestrechtcollege.nl 

 

Het Van Haestrechtcollege is een kleinschalige school in Kaatsheuvel voor vmbo, mavo en een tweejarige havokansklas. De goede sfeer en de veilige leeromgeving zorgen ervoor dat leerlingen de ruimte ervaren om het maximale uit zichzelf te halen.

Sinds 2012 zijn we gestart met een innovatief onderwijsconcept dat we inmiddels Ons Onderwijs noemen. Leerlingen krijgen instructie op niveau in kleine groepjes. Dit zorgt voor een effectieve uitleg die uitnodigt tot het stellen van vragen. Op de werkpleinen gaan leerlingen onder begeleiding van docenten zelf aan de slag met de lesstof, leren is doen! Door de ruime inzet van ICT kan dit ook op maat.

Binnen het beroepsgerichte programma bieden we de profielen Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn aan. In samenwerking met het bedrijfsleven en zorginstellingen bieden we leerlingen daarmee een prima oriëntatie op hun loopbaan.

OMO Scholengroep De Langstraat 
Rector: Jan van Pelt

OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremontcollege in Drunen en de Walewyc-mavo in Waalwijk. De scholen willen -elk met een eigen accent- onderwijs op maat bieden, respect als kernwaarde overdragen, zorg en begeleiding bieden ten dienste van het leerproces en aandacht schenken aan de algehele ontwikkeling van hun leerlingen.

De scholengroep kiest voor kleinschaligheid binnen het grote geheel. Het grote verband maakt het mogelijk dat leerlingen zonder problemen kunnen doorstromen naar andere schooltypes en zo het diploma halen dat bij hen past. De kleinschaligheid in deelscholen voorkomt dat leerlingen verloren lopen en zorgt voor een flexibele organisatie.

Vestigingen
• Dr. Mollercollege (Waalwijk)
• Van Haestrechtcollege (Kaatsheuvel)
• Walewyc-mavo (Waalwijk)
• d’Oultremontcollege (Drunen)