Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

OMO Scholengroep De Langstraat - d'Oultremont College

locatiedirecteur: Paul Jankowski
http://www.doultremontcollege.nl

 

Tel: 0416 - 374448
E-mail: info@doultremontcollege.nl 

 

Het d’Oultremont College verzorgt toekomstgericht onderwijs voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen die naast de traditionele lesstof, competenties krijgen aangeleerd waarmee zij goed voorbereid zijn op een steeds veranderende samenleving. Wij halen de buitenwereld in de school en laten leerlingen kennis maken met het economisch leven, innovatieve en creatieve uitdagingen en de wereld om hen heen. Zo voelen leerlingen zich verbonden met de school en hun omgeving.

Op het d’Oultremont College ontdekken leerlingen hun talenten door deel te nemen aan vakken, als Onderzoek & Ontwerpen, Cambridge Engels en Art, design & media. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan sport of kunst na school. 

OMO Scholengroep De Langstraat
Rector: Edwin Verlangen
OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremont College in Drunen en de Walewyc Mavo in Waalwijk. De scholen willen -elk met een eigen accent- onderwijs op maat bieden, respect als kernwaarde overdragen, zorg en begeleiding bieden ten dienste van het leerproces en aandacht schenken aan de algehele ontwikkeling van hun leerlingen.

De scholengroep kiest voor kleinschaligheid binnen het grote geheel. Het grote verband maakt het mogelijk dat leerlingen zonder problemen kunnen doorstromen naar andere schooltypes en zo het diploma halen dat bij hen past. De kleinschaligheid in deelscholen voorkomt dat leerlingen verloren lopen en zorgt voor een flexibele organisatie.

Vestigingen
• Dr. Mollercollege (Waalwijk)
• Van Haestrecht College (Kaatsheuvel)
• Walewyc Mavo (Waalwijk)
• d’Oultremont College (Drunen)