Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Aloysius De Roosten

Vestigingsdirecteur: Ellen van den Heuvel
http://www.aloysiusderoosten.info

Tel: 040 - 2920258
E-mail: info-aloysius@sghetplein.nl 

Aloysius De Roosten
Inspirerend, uitdagend en vertrouwd!

Aloysius De Roosten is een kleinschalige school voor mavo met een determinatieperiode in de onderbouw. Dit betekent dat leerlingen met een vmbo-k/g/t advies na overleg met de basisschool de mogelijkheid krijgen in twee leerjaren door te groeien naar de mavo. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT). De school telt circa 350 leerlingen. 

De school biedt haar leerlingen een veilige geborgen omgeving waar docenten en leerlingen elkaar persoonlijk kennen en de communicatielijnen met leerlingen en ouders kort zijn. BinnenInspirion wordt gewerkt met vier inspiratielabs: Mens en Maatschappij, Mens en Natuur, Kunst en Cultuur en Moderne Vreemde Talen. 

Inspirion is een manier van leren, waar ontdekken, onderzoeken, oplossen, samenwerken en creativiteit centraal staan. Deze vaardigheden worden verder ontwikkeld en toegepast binnen de vier genoemde inspiratielabs. Daarnaast blijft de school persoonlijke ondersteuning en begeleiding bieden; daar is immers veel expertise in opgebouwd.


Scholengroep Het Plein
Rector: Corinne Sebregts
Scholengroep Het Plein bestaat uit zes afzonderlijke vestigingen. Deze vestigingen werken vanuit een gezamenlijke missie, maar profileren zich afzonderlijk van elkaar. Elke school heeft een eigen identiteit en is apart gehuisvest. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod is op de scholen dusdanig op elkaar afgestemd dat er nagenoeg een dekkend onderwijsaanbod ontstaat van praktijkonderwijs tot gymnasium.

Scholengroep Het Plein geeft onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen.

 
Vestigingen

• Aloysius De Roosten 
• 't Antoon Schellenscollege
• Helder havo / vwo
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven