Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

't Antoon Schellenscollege

Vestigingsdirecteur: Liesbeth van Vugt (per 01/11/2019)
https://www.antoonschellenscollege.nl

Tel: 040 - 2453220
E-mail: info-aschellens@sghetplein.nl 

Antoon Schellenscollege 
De school waar iedereen elkaar kent

Het Antoon Schellenscollege is een unieke vmbo-onderbouwschool in Eindhoven en omstreken, die binnen Passend Onderwijs een belangrijke rol vervult. De school telt 175 leerlingen. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT).

In zijn 30 jarig bestaan heeft de school expertise opgebouwd op het gebied van onderwijs en begeleiding van leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften.

Ouders, basisscholen en andere vo-scholen hebben veel waardering voor de wijze waarop wij die extra ondersteuning bieden aan de aan ons toevertrouwde leerlingen. En daar zijn wij trots op! 

Het Antoon Schellenscollege biedt een kleinschalige, veilige en gestructureerde leeromgeving aan leerlingen die (nog even) extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van leren en/of persoonlijke ontwikkeling.

De school biedt zorg op maat aan op didactisch- en sociaal-emotioneel gebied zodat iedere leerling zich optimaal kan ontplooien en na twee jaar een verantwoorde overstap kan maken naar een bovenbouwtraject dat bij hem/haar past. De ondersteuning die wij bieden is bekend bij het samenwerkingsverband Eindhoven/De Kempen. 

 

Scholengroep Het Plein
Rector: Corinne Sebregts
Scholengroep Het Plein bestaat uit zes afzonderlijke vestigingen. Deze vestigingen werken vanuit een gezamenlijke missie, maar profileren zich afzonderlijk van elkaar. Elke school heeft een eigen identiteit en is apart gehuisvest. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod is op de scholen dusdanig op elkaar afgestemd dat er nagenoeg een dekkend onderwijsaanbod ontstaat van praktijkonderwijs tot gymnasium. 

Scholengroep Het Plein geeft onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen.

Vestigingen
• Aloysius De Roosten
• 't Antoon Schellenscollege
• Helder havo / vwo
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege
• Vakcollege Eindhoven