Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Vakcollege Eindhoven

Vestigingsdirecteur: Jacques Wilbers
https://www.vakcollegeeindhoven.nl

Tel: 040 - 2114680
E-mail: info-vakcollegeeindhoven@sghetplein.nl 

Vakcollege Eindhoven
Jij gaat het maken!

Het Vakcollege Eindhoven is een school voor vmbo met basis- en kaderberoepsgerichte vakroute en de vakmanschapsroute ‘Techniek & Vakmanschap’ en ‘Mens & Dienstverlening’. Vakcollege Eindhoven maakt deel uit van de landelijke organisatie voor vakcolleges. De school heeft een samenwerkingsverband met het Summa College (mbo) en bedrijven en instellingen uit de regio. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT). Vakcollege Eindhoven telt circa 370 leerlingen.

Vakcollege Eindhoven is een zorgzame school met aandacht voor de begeleiding van elke individuele leerling op basis van zijn/haar interesses en kwaliteiten.

Vanaf het eerste jaar worden de leerlingen gestimuleerd om op weg te gaan naar een vmbo- én mbo-diploma. Dit is mogelijk door de intensieve samenwerking met het Summa College en met regionale bedrijven en instellingen. Voor de leerlingen betekent dit dat ze zich ontwikkelen tot vakman of vakvrouw en een diploma behalen waarmee ze aan de slag kunnen. Voor bedrijven en instellingen betekent het dat ze kunnen rekenen op geschoolde vakmensen met een opleiding die is afgestemd op hun dagelijkse praktijk.

‘Ik ga het maken!’ op Vakcollege Eindhoven.


 

Scholengroep Het Plein

Rector: Corinne Sebregts
Scholengroep Het Plein bestaat uit zes afzonderlijke vestigingen. Deze vestigingen werken vanuit een gezamenlijke missie, maar profileren zich afzonderlijk van elkaar. Elke school heeft een eigen identiteit en is apart gehuisvest. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod is op de scholen dusdanig op elkaar afgestemd dat er nagenoeg een dekkend onderwijsaanbod ontstaat van praktijkonderwijs tot gymnasium.

Scholengroep Het Plein geeft onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen.


Vestigingen

• Aloysius De Roosten 
• Antoon Schellenscollege
• Pleinschool Helder
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven