Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Helder havo/vwo

Vestigingsdirecteur: Ingrid van Eijndhoven-Kooijman
https://www.helderhavovwo.nl

Tel: 040 - 2155202
E-mail: info-helder@sghetplein.nl 

Helder havo/vwo
Regulier, en dan anders

Scholengroep Het Plein; Helder havo/vwo is een kleinschalige, reguliere havo/vwo-school die zich met name richt op leerlingen met een vorm van autisme en/of AD(H)D of een vergelijkbare ondersteuningsbehoefte.

Respect voor anderen, open communicatie, structuur en duidelijkheid staan voorop,  teneinde de leerlingen zo goed mogelijk om te leren gaan met hun mogelijkheden en beperkingen, waarbij de nadruk ligt op wat ze wél kunnen.

Wij dragen  op deze manier bij aan de vorming van leerlingen tot jongvolwassenen die in staat zijn een studie aan  HBO of universiteit te volgen. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT). Scholengroep Het Plein; Helder havo/vwo telt circa 130 leerlingen.


Scholengroep Het Plein
Rector: Corinne Sebregts
Scholengroep Het Plein bestaat uit zes afzonderlijke vestigingen. Deze vestigingen werken vanuit een gezamenlijke missie, maar profileren zich afzonderlijk van elkaar. Elke school heeft een eigen identiteit en is apart gehuisvest. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod is op de scholen dusdanig op elkaar afgestemd dat er nagenoeg een dekkend onderwijsaanbod ontstaat van praktijkonderwijs tot gymnasium. 

Scholengroep Het Plein geeft onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen.

Vestigingen
• Aloysius De Roosten 
• Antoon Schellenscollege
• Helder havo/vwo
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven