Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Varendonck College, Asten

Waarnemend rector: Monique van Roosmalen
http://www.varendonck.nl

Tel: 0493 - 672672
E-mail: post@varendonck.nl 

Het Varendonck College in Asten biedt havo, atheneum, gymnasium met tweetalig onderwijs en technasium aan. We houden in ons aanbod rekening met verschillende typen leerlingen.

De kern van de onderbouw bestaat uit een driejarige brugperiode voor havo/vwo. Leerlingen krijgen daarmee meer tijd om te kiezen voor havo of vwo.

Voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben is er een tweetalige stroom, zowel in atheneum als in gymnasium. Bovendien kan er in leerjaar 2 voor technasium worden gekozen.

Voor leerlingen met een havo/vmbo-t advies is er de havo-kansklas. Aan het einde van leerjaar 2 gaan zij verder in havo/vwo 3 of mavo 3.

In de bovenbouw havo en vwo worden alle profielen met verschillende keuzevakken aangeboden. Leerlingen worden gestimuleerd meer uit zichzelf te halen door naast het verplichte programma een extra vak te kiezen. Hierdoor behalen veel leerlingen hun diploma met twee profielen. 

In de loop van de onderbouw krijgen de leerlingen te maken met steeds meer uren KeuzeWerkTijd (KWT) op hun rooster. Leerlingen kunnen kiezen welk vak zij tijdens deze uren willen volgen voor verdieping of extra ondersteuning. Met KWT stimuleren we zelfstandigheid van leerlingen en doen we recht aan verschillen. 

 

Varendonck College
Het Varendonck College is een brede scholengemeenschap die alle vormen van regulier voortgezet onderwijs biedt aan iedere leerling uit de regio Asten-Someren en naaste omgeving die hiervoor geschikt is. De school acht zich medeverantwoordelijk voor de kwalitatieve ontwikkeling van het onderwijs in de regio Asten-Someren. Het Varendonck College biedt praktijkonderwijs tot en met gymnasium aan. De school heeft ruim 2.000 leerlingen.
Het Varendonck College biedt kwaliteitsrijk onderwijs met een gedegen leerlingbegeleiding. Wij bieden leerlingen maatwerk en stimuleren hen zoveel mogelijk competenties en talenten te ontwikkelen. Om kleinschalig te kunnen werken zijn negen teams ingericht, die mede vorm geven aan de onderwijsontwikkelingen.

Vestigingen
• Varendonck College (Asten)
• Varendonck College (Someren)