Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Varendonck College, Someren

Waarnemend rector: Monique van Roosmalen
http://www.varendonck.nl

Tel: 0493 - 672672
E-mail: post@varendonck.nl 

Op het Varendonck College in Someren volgen de leerlingen vmbo of praktijkonderwijs.

De basis- en kaderleerlingen kiezen na de brugklas uit het nieuwe intersectorale programma Dienstverlening en Commercie (DC) of het vernieuwde programma Techniek-breed (TB). Dit zijn beide brede, oriënterende en voorbereidende programma’s waarin de leerling nog geen keuze hoeft te maken voor een specifieke beroepsrichting. Praktijklessen vormen een groot gedeelte van het programma dat samen met bedrijven en instellingen zorgvuldig is samengesteld. 

Mavoleerlingen starten in mavo 2 waar zij -na selectie- ook het XL programma kunnen volgen dat hen voorbereidt op een overstap naar havo 4 of specifieke mbo programma’s als zij het vmbo-diploma hebben behaald.

De locatie van het Varendonck College in Someren herbergt tevens het praktijkonderwijs voor ongeveer 60 leerlingen. Ons praktijkonderwijs is er onder meer op gericht om de toeleiding tot de arbeidsmarkt voor moeilijk lerende jongeren te verbeteren en de jongeren te leren hun potentieel volledig te gebruiken. In het programma ligt daarom de nadruk op het kunnen maken van keuzes en het nemen van beslissingen ten aanzien van wonen, werken en recreëren, zowel nu als in hun toekomstige leefsituatie.

 

Varendonck College
Het Varendonck College is een brede scholengemeenschap die alle vormen van regulier voortgezet onderwijs biedt aan iedere leerling uit de regio Asten-Someren en naaste omgeving die hiervoor geschikt is. De school acht zich medeverantwoordelijk voor de kwalitatieve ontwikkeling van het onderwijs in de regio Asten-Someren. Het Varendonck College biedt praktijkonderwijs tot en met gymnasium aan. De school heeft ruim 2.000 leerlingen.
Het Varendonck College biedt kwaliteitsrijk onderwijs met een gedegen leerlingbegeleiding. Wij bieden leerlingen maatwerk en stimuleren hen zoveel mogelijk competenties en talenten te ontwikkelen. Om kleinschalig te kunnen werken zijn negen teams ingericht, die mede vorm geven aan de onderwijsontwikkelingen.

Vestigingen
• Varendonck College (Asten)
• Varendonck College (Someren)