Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen en locaties

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

2College - Cobbenhagenlyceum

Vestigingsdirecteur: Ronald Verschuren
https://www.2college.nl/cobbenhagenlyceum

Rector: Leon Spaan
Tel: 088 - 023 25 00
E-mail: cobbenhagenlyceum@2college.nl

Het Cobbenhagenlyceum is een school die leerlingen kansen biedt om het maximale uit zichzelf te halen. Bij ons haal je niet alleen een diploma, maar leer je ook de vaardigheden waarmee je in het HBO of op de Universiteit een voorsprong hebt. Daarom is het onderwijs gevarieerd. We hebben door het jaar heen projecten waarin je geen lessen volgt, maar op een andere manier bezig bent. Je leert dan onder andere samenwerken, organiseren en presenteren. Ook in het Lyceum Studiehuis leer je vaardigheden. Dat we in ons lyceum een goede balans gevonden hebben blijkt uit de eindexamenuitslagen, die tot de beste in onze regio behoren. 

Het Cobbenhagenlyceum biedt tweetalig onderwijs aan. Dat wordt op vwo-niveau gegeven en dat betekent, dat meer dan 70 % van de vakken in het Engels gegeven wordt. Na het derde jaar kun je studeren voor het International Baccalaureate English, een intensieve training Engels met een pittig internationaal examen. Op deze manier leg je een stevige basis voor de studies in het wetenschappelijk onderwijs, die vaak ook in het Engels gegeven worden. 

In 2012 is het Technasium gestart. Dit is een nieuwe vorm van projectonderwijs waarbij de leerlingen werken aan opdrachten uit het bedrijfsleven en/of overheidsinstellingen. Geen verzonnen opdrachten dus maar het echte werk! Twee dagdelen in de week zijn de leerlingen bezig met O&O,  onderzoek & ontwerpen. Naast het eindresultaat, wat mede beoordeeld wordt door de opdrachtgever is het proces net zo belangrijk. Leerlingen werken gedurende de projecten aan verschillende competenties zoals samenwerken en plannen & organiseren. Deze projecten lopen het gehele schooljaar en de gehele schoolloopbaan. Dus niet incidenteel maar structureel! Het technasium is er voor leerlingen met een creatieve, inventieve en onderzoekende instelling. Leerlingen die belangstelling hebben voor de wereld om zich heen. Ze zijn op zoek naar hoe dingen anders of beter kunnen.


2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, met zes locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2College Durendael en 2College Cobbenhagenlyceum.

Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven. 

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.448 leerlingen en op elk van onze scholen komt iedere leerling altijd verder!

Vestigingen

  • 2College Durendael (Oisterwijk)
  • 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
  • 2College Cobbenhagenlyceum Waldorfstroom (Tilburg, tijdelijke nevenvestiging)
  • 2College Cobbenhagenmavo (Tilburg)
  • 2College Ruivenmavo (Berkel-Enschot)
  • 2College Jozefmavo (Tilburg)
  • 2College EOA (Oisterwijk)