Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Sint-Janslyceum

Rector: Jean Wiertz
http://www.sjl.nl

Tel: 073 - 6154780
E-mail: administratie@sjl.nl

Het Sint-Janslyceum opende zijn deuren op 10 december 1918. De school bestaat dus bijna 100 jaar en heeft een zeer rijke traditie en een stevig fundament in de regio. De school wil leerlingen goed voorbereiden op hun toekomst door hen een positieve en veilige leeromgeving te bieden.

Het leerlingenaantal is ongeveer 2000. Jaarlijks worden zo’n 400 leerlingen toegelaten tot de brugklassen van mavo, mavo/havo, havo, havo/atheneum of atheneum/gymnasium.

De examenresultaten en doorstroomgegevens liggen rond het landelijk gemiddelde, met de ambitie om hierin duidelijk beter dan gemiddeld te worden. De school is financieel gezond en beschikt over weerstandsvermogen om eventuele tegenvallers zonder problemen op te kunnen vangen. 

Leerlingen, medewerkers en ouders spreken lovend over de goede sfeer op school.

Studiereizen naar tien bestemmingen, het driedaagse Artistiek Festival en de bijna professionele musical uitvoeringen zijn hoogtepunten in het schoolleven. De school is zich aan het ontwikkelen tot begaafdheidsprofielschool.

Vanaf augustus 2015 kan de school gebruik maken van een prachtige nieuwbouwvleugel, een uitgebreide leerlingenkantine, een nieuwe personeelskamer en extra werkruimte voor docenten. Overal in het gebouw is dan ook een snelle internetverbinding beschikbaar, zijn 50 lokalen uitgerust met de nieuwste digitale borden en wordt het leren met tablets stapsgewijs ingevoerd.