Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Netwerk diversiteit en inclusie

Het kennisnetwerk diversiteit en inclusie biedt een platform voor alle talent dat voorhanden is binnen de OMO-organisatie.

Netwerk diversiteit en inclusie

Save the date
Bijeenkomst Diversiteit en inclusie versnellen? Hoe dan?

Donderdag 4 november 2021

14.00 - 18.30 uur


Bijeenkomst van de kennisnetwerken Diversiteit en inclusie en Directeuren Netwerk OMO (DNO)
---
Verdieping van het webinar van 19 november 2020
---
Mis deze fysieke bijeenkomst in Tilburg met Esther Mollema niet!

Wil je hierbij aanwezig zijn? Schrijf je nu dan alvast in via dit formulier.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Op donderdag 19 november 2020 verzorgde het netwerk een

Webinar van Esther Mollema

Diversiteit en inclusie versnellen

Ondanks alle goede bedoelingen hebben de stappen rond diversiteit en inclusie vaak toch nog te weinig impact. Er verandert natuurlijk wel langzaam wat maar voor veel betrokkenen gaat het niet snel genoeg; ze zijn het wachten en hopen beu. Hoe kunnen we samen werken aan versnelling? Wat is daar voor nodig? Waar moet er wat veranderen en hoe kan je beginnen en doorpakken?

Tijdens het webinar liet Esther Mollema zien wat je moet weten en begrijpen als je D&I wilt gaan versnellen.   


Doel van het netwerk

We streven naar meer diversiteit in onze vereniging. Dit is van groot belang voor de kwaliteit van ons onderwijs, voor het aantrekkelijk blijven voor huidig en toekomstig nieuw talent en belangrijk in de beeldvorming voor onze leerlingen. Inclusie gaat vervolgens over het inzetten van ieders uniekheid en talenten. Meer diversiteit, de inzet van inclusief leiderschap en een inclusieve cultuur ontstaan niet vanzelf. Dit netwerk wil hierin een stimulerende en inspirerende factor zijn.  

Doelgroep

Het kennisnetwerk diversiteit en inclusie biedt een platform aan alle medewerkers die op de hoogte gehouden willen worden of een rol willen spelen in het bevorderen van diversiteit en inclusie. 

Bijeenkomsten van het netwerk zijn breed toegankelijk. Naast de genodigde leden van het netwerk Diversiteit en Inclusie, directieleden/vestigingsdirecteuren, middenmanagement en leden van de netwerken P&O en communicatie zijn alle medewerkers van de vereniging (OP én OOP), die zich bezighouden met diversiteitsbeleid of zich met dit onderwerp verbonden voelen, van harte welkom. 

Talent naar de Top 

Vereniging OMO is ook verbonden met de Stichting Talent naar de Top. De Stichting biedt de vereniging advies en ondersteuning (kennis en beleidsinstrumenten) op het gebied van m/v-diversiteit. Via deze stichting zijn we aangesloten op een uitgebreid netwerk. De kennis en mogelijkheid tot uitwisseling willen we via dit netwerk een plaats bieden. Voor meer informatie zie ook: www.talentnaardetop.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het kennisnetwerk Diversiteit en inclusie of jezelf aanmelden? Neem dan contact op met Natascha van Iersel: nja.vaniersel@omo.nl

Zie ook: Diversiteit

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg