Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Netwerk diversiteit en inclusie

Het kennisnetwerk diversiteit en inclusie biedt een platform voor alle talent dat voorhanden is binnen de OMO-organisatie.

Netwerk diversiteit en inclusie

Doel van het netwerk

We streven naar meer diversiteit in onze vereniging. Dit is van groot belang voor de kwaliteit van ons onderwijs, voor het aantrekkelijk blijven voor huidig en toekomstig nieuw talent en belangrijk in de beeldvorming voor onze leerlingen. Inclusie gaat vervolgens over het inzetten van ieders uniekheid en talenten. Meer diversiteit, de inzet van inclusief leiderschap en een inclusieve cultuur ontstaan niet vanzelf. Dit netwerk wil hierin een stimulerende en inspirerende factor zijn.  

Doelgroep

Het kennisnetwerk diversiteit en inclusie biedt een platform aan alle medewerkers die op de hoogte gehouden willen worden of een rol willen spelen in het bevorderen van diversiteit en inclusie. 

Bijeenkomsten van het netwerk zijn breed toegankelijk. Naast de genodigde leden van het netwerk Diversiteit en Inclusie, directieleden/vestigingsdirecteuren, middenmanagement en leden van de netwerken P&O en communicatie zijn alle medewerkers van de vereniging (OP én OOP), die zich bezighouden met diversiteitsbeleid of zich met dit onderwerp verbonden voelen, van harte welkom. 

Terugblik op de bijeenkomst

Diversiteit en inclusie versnellen? Hoe dan?

Op donderdag 19 november 2021 verzorgde het netwerk een

Webinar van Esther Mollema


Diversiteit en inclusie versnellen? Op 4 november heeft keynote spreker Esther Mollema ons tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de LocHal te Tilburg meegenomen in wat je kunt doen en moet weten als je diversiteit en inclusie binnen je organisatie wilt versnellen. Deze bijeenkomst was een logisch vervolg op de eerder door haar verzorgde webinar over onbewuste vooroordelen en mindbugs. Deelnemers konden ook kiezen uit twee verdiepende sessies: ‘Equality by Design’ (verzorgd door Erna Versteegden) of ‘Inclusief leiderschap’ door Esther Mollema. De inspirerende middag werd informeel afgesloten met een borrel en Turkse hapjes. De deelnemers hebben de bijeenkomst en inhoud gewaardeerd. 

 

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het kennisnetwerk Diversiteit en inclusie of jezelf aanmelden? Neem dan contact op met Natascha van Iersel: nja.vaniersel@omo.nl

Zie ook: Diversiteit

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg