Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

OMO²

Het netwerk voor middenmanagers dat werkt aan professionalisering voor middenkader en "high potentials".

OMO²

 

Doel

OMO2 is het netwerk voor middenmanagers van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). OMO2 heeft tot doelstelling alle collega’s die werkzaam zijn in het middenkader van de aangesloten scholen een platform te bieden om te netwerken en geïnspireerd te worden. Dit doen we door het uitnodigen van gastsprekers en met effectieve workshops waarbij er praktische tips en tools worden gegeven om het werk efficiënter, professioneler en prettiger te maken.

Doelgroep

Uit de reacties van de leden komt naar voren dat het lastig is om de ’OMO-midden-manager‘ te definiëren. Wat het netwerk OMO2 betreft behoren alle collega’s met een functie of taak die zich afspeelt tussen directie en docenten tot de doelgroep.

Daarnaast wordt een uitnodigende hand uitgestoken naar 'high potentials': collega’s die in de toekomst misschien in het middenkader terecht komen.

Inmiddels bestaat het netwerk uit ruim 200 leden van vrijwel alle aangesloten scholen van OMO. Prettige bijkomstigheid is dat alle bijeenkomsten gratis zijn voor de deelnemers en dat het netwerk bij de organisatie ondersteund wordt door het OMO bureau.

Is dit nieuw voor jou? Schroom niet en sluit je aan bij een van onze bijeenkomsten.

Meld je aan via bram.coppens@voveghel.nl voor updates van het programma of inschrijven.

De eerstvolgende bijeenkomst is 21 april 2022

Meer weten of deelnemen?  

Mail naar bram.coppens@voveghel.nl dan ontvang je t.z. het uitgebreide programma. 

Wie zijn OMO2?

De samenstelling van de werkgroep is recent aangepast. Binnenkort lees je hieronder de nieuwe leden. Nu nog even het 'oude' team. 

De werkgroep die “smoel” geeft aan OMO2 wordt gevormd door zes enthousiaste collega’s die op verschillende scholen werken. Met elkaar stellen ze het programma samen. Na het recente afscheid van een vijftal leden zijn we inmiddels toe aan de “4e generatie” die is ingestapt bij de werkgroep van OMO2.  Nieuwe mensen en nieuwe input. Er wordt hard gewerkt aan een inspirerend programma voor de komende tijd.

Op dit moment bestaat de werkgroep uit:

  

Nico Kerver, teamleider onderbouw basis/kader op het Munnikenheide College, Etten-Leur.

"In 2000 ben ik begonnen als docent Wiskunde en na een aantal omzwervingen werd ik in 2009 docent Muziek/CKV op een mavo in Gorinchem. Lesgeven in de onderbouw, in een vak zonder examen, zorgde ervoor dat ik na ging denken over het 'waarom' van ons onderwijs, en wat mijn rol daarin is of kan zijn.  

Dit heeft mijn ogen geopend, en na een aantal jaren als domeinvoorzitter kwam ik zodoende in 2016 terecht als manager onderwijs in Etten-Leur. Hier ben ik na drie jaar teamleider bovenbouw dit schooljaar gestart als teamleider onderbouw. Mijn droom is dat leerlingen (en collega’s) hun potentieel, hun talenten leren zien, leren hoe ze dat kunnen inzetten, om zo als mens gelukkiger te zijn en samen te kunnen bouwen aan een duurzame wereld.

Omdat je dromen niet alleen kunt verwezenlijken is een netwerk als OMO2 heel belangrijk. Delen en geïnspireerd worden is waar ik me binnen dit netwerk voor wil gaan inzetten."

  

Ingrid Peters, manager onderwijs, De Nieuwste School, Tilburg

"Graag laat ik mij inspireren zodat ik een frisse blik op het onderwijs houd. Al jaren ben ik regelmatig aanwezig bij de bijeenkomsten van OMO2 en nu zie ik een uitdaging om zelf hierin een actieve rol te hebben."

 

Jule Frantzen, teamleider Peellandcollege, Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne

"Ik vind het interessant en leuk om, samen met de collega’s van de werkgroep OMO2, bijeenkomsten te organiseren waar kennis delen, prikkeling en netwerken centraal zullen staan. Tot ziens bij OMO2."

 

Marita van Lierop, afdelingsleider mavo-plus, Carolus Borromeus College, Helmond

​"Ik ben lid geworden van OMO2 omdat ik een netwerker en verbinder ben. De studiedagen zijn zinvol en waardevol voor een ieder in het onderwijs. We leren met en van elkaar en het is goed om expertise uit te wisselen."

Paul Verzellenberg; teamleider vmbo, bovenbouw, Were Di Drie, Scholengemeenschap Were Di Valkenswaard

"Sinds 2014 ben ik actief in de werkgroep van OMO2. OMO2 geeft mij de unieke kans om samen met andere onderwijsmensen mooie, waardevolle en inspirerende dagen te organiseren voor het middenkader van Ons Middelbaar Onderwijs."

Downloads

  Programma netwerkdag 2022 ()

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg