Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

OMO²

Het netwerk voor middenmanagers dat werkt aan professionalisering voor middenkader en "high potentials".

OMO²

 

Doel

OMO2 is het netwerk voor middenmanagers van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). OMO2 heeft tot doelstelling alle collega’s die werkzaam zijn in het middenkader van de aangesloten scholen een platform te bieden om te netwerken en geïnspireerd te worden. Dit doen we door het uitnodigen van gastsprekers en met effectieve workshops waarbij er praktische tips en tools worden gegeven om het werk efficiënter, professioneler en prettiger te maken.

Doelgroep

Uit de reacties van de leden komt naar voren dat het lastig is om de ’OMO-midden-manager‘ te definiëren. Wat het netwerk OMO2 betreft behoren alle collega’s met een functie of taak die zich afspeelt tussen directie en docenten tot de doelgroep.

Daarnaast wordt een uitnodigende hand uitgestoken naar 'high potentials': collega’s die in de toekomst misschien in het middenkader terecht komen.

Inmiddels bestaat het netwerk uit ruim 200 leden van vrijwel alle aangesloten scholen van OMO. Prettige bijkomstigheid is dat alle bijeenkomsten gratis zijn voor de deelnemers en dat het netwerk bij de organisatie ondersteund wordt door het OMO bureau.

Is dit nieuw voor jou? Schroom niet en sluit je aan bij een van onze bijeenkomsten.

Meld je aan via vrz@sgweredi.nl voor updates van het programma of inschrijven.

Programma 31 oktober 2019

Geef je visie op onderwijs een boost!!! Spiegel met rectoren, laat je inspireren door design thinking en ga met elkaar in gesprek over de dominante maatschappelijke trends. De samenbindende factor is ONDERWIJS.

Voor wie:     alle collega’s met een functie of taak in het middenmanagement

Wanneer:    donderdag 31 oktober 12:30-17:00 uur

Waar:          Tilburg,  LOFT Ringbaan Oost 8-17

Door:           OMO2 , kennisnetwerk voor het middenmanagement 

Inschrijven kan via deze link: Aanmelden OMO2 donderdag 31 oktober

Programma donderdag 31 oktober 2019 

12.30-13:15  Inloop met lunch 

13.15-13:30  Opening

13.30-14:15  Ronde 1   'Spiegelen met rectoren'

De unieke mogelijkheid om in gesprek te gaan met een ervaren rector. Wat vinden zij een goede teamleider, welke kwaliteiten maakt een team sterk en hoe selecteer je daar op. Waar let een rector op en wat is echt belangrijk? Grijp deze kans om jouw eigen leiderschapsstijl en kwaliteiten te spiegelen aan de visie van rectoren en mede-teamleiders.

Elke Oegema, rector van het IVO-Deurne

Zij begon haar onderwijscarrière in 2001 als adviseur bij HAS KennisTransfer in Den Bosch. Vanaf 2007 was Elke Oegema adjunct-directeur van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys, en vanaf 2011 directeur van de Fontys Bestuursacademie. Vanaf augustus 2012 directeur van Fontys Hogeschool Management Economie en Recht in Eindhoven. Zij was daar eindverantwoordelijk voor de opleidingen Bedrijfskunde MER, Vastgoed en Makelaardij, Financial Services Management en het lectoraat De ondernemende Regio. Sinds 1 januari 2018 is zij rector van het IVO-Deurne.

 Edward de Gier, rector van SG Were Di Valkenswaard

Edward de Gier was algemeen directeur van de Bossche Vakschool en van Van Maerlant in Den Bosch. Daarvoor was hij ruim zes jaar algemeen directeur van het Fioretti College in Veghel. Hij heeft diverse andere leidinggevende functies gehad, onder andere als conrector op het Montessori College Nijmegen en het Lorentz College te Elst. In 1981 is hij begonnen als docent lichamelijke opvoeding, informatiekunde en wiskunde aan het Mozaïek College afdeling IVO-Montessori in Oosterbeek. Sinds 1 januari 2017 is hij rector van scholengemeenschap Were Di.

 Barbara Baelemans, rector Munnikenheide college, Etten-Leur

Zij begon haar carrière in 1994 bij Interpolis. Een jaar later werd ze senior intercedente bij Randstad Uitzendbureau en vanaf 2004 procesadviseur bij de afdeling Business Concept van Randstad. In 2008 begon Barbara Baelemans bij ROC Tilburg in de functie van projectleider voor de scholen techniek. Sinds 1 oktober 2018 is zij rector van het Munnikenheide college.

14:30-15:15 Ronde 2 Futurist Tim Selders

Tim Selders is futurist en autoriteit op het gebied van Design Thinking. Tim koppelt onderwijs aan Design Thinking en gaat in op vragen zoals:

“Hoe kan het dat er zoveel weerstand is tegen onderwijsvernieuwing, terwijl de wereld om ons heen zo snel verandert?” en “Hoe is het toch mogelijk dat kinderen in het Nederlandse onderwijssysteem vooral afgerekend worden op wat ze niet kunnen en nog steeds niet worden bevestigd in wat ze wel kunnen?”

Meer weten over Design Thinking?

www.futurist.nl

www.designforhumanity.nl

15:30 -17:00 Ronde 3 'Trend-tafels'

In kleine groepen gaan we informeel “aan tafel” met een borrel en een hap o.l.v. een gespreksleider.

De maatschappij verandert blijvend en wat is de rol van het onderwijs? Welke trends zijn er die ik als midden-manager in de dagelijkse praktijk tegen kom of ga tegen komen?

Vragen als: “welke toekomst beelden zijn er, wat komt er op ons af, waar wil je als school naar toe, wat vind je belangrijk en hoe krijg je je team daar in mee” zijn onderwerp van gesprek.

Trend-tafels bied je de mogelijkheid om jouw beelden/inzichten te verruimen met de input die aan tafel ter sprake komt.

Meer weten over de negen grote trends?

www.schoolleidersregisterpo.nl

Wie zijn OMO2?

De werkgroep die “smoel” geeft aan OMO2 wordt gevormd door zes enthousiaste collega’s die op verschillende scholen werken. Met elkaar stellen ze het programma samen. Na het recente afscheid van een vijftal leden zijn we inmiddels toe aan de “4e generatie” die is ingestapt bij de werkgroep van OMO2.  Nieuwe mensen en nieuwe input. Er wordt hard gewerkt aan een inspirerend programma voor de komende tijd.

Op dit moment bestaat de werkgroep uit:

  

Nico Kerver, teamleider onderbouw basis/kader op het Munnikenheide College, Etten-Leur.

"In 2000 ben ik begonnen als docent Wiskunde en na een aantal omzwervingen werd ik in 2009 docent Muziek/CKV op een mavo in Gorinchem. Lesgeven in de onderbouw, in een vak zonder examen, zorgde ervoor dat ik na ging denken over het 'waarom' van ons onderwijs, en wat mijn rol daarin is of kan zijn.  

Dit heeft mijn ogen geopend, en na een aantal jaren als domeinvoorzitter kwam ik zodoende in 2016 terecht als manager onderwijs in Etten-Leur. Hier ben ik na drie jaar teamleider bovenbouw dit schooljaar gestart als teamleider onderbouw. Mijn droom is dat leerlingen (en collega’s) hun potentieel, hun talenten leren zien, leren hoe ze dat kunnen inzetten, om zo als mens gelukkiger te zijn en samen te kunnen bouwen aan een duurzame wereld.

Omdat je dromen niet alleen kunt verwezenlijken is een netwerk als OMO2 heel belangrijk. Delen en geïnspireerd worden is waar ik me binnen dit netwerk voor wil gaan inzetten."

  

Ingrid Peters, manager onderwijs, De Nieuwste School, Tilburg

"Graag laat ik mij inspireren zodat ik een frisse blik op het onderwijs houd. Al jaren ben ik regelmatig aanwezig bij de bijeenkomsten van OMO2 en nu zie ik een uitdaging om zelf hierin een actieve rol te hebben."

 

Jule Frantzen, teamleider Peellandcollege, Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne

"Ik vind het interessant en leuk om, samen met de collega’s van de werkgroep OMO2, bijeenkomsten te organiseren waar kennis delen, prikkeling en netwerken centraal zullen staan. Tot ziens bij OMO2."

 

Marita van Lierop, afdelingsleider mavo-plus, Carolus Borromeus College, Helmond

​"Ik ben lid geworden van OMO2 omdat ik een netwerker en verbinder ben. De studiedagen zijn zinvol en waardevol voor een ieder in het onderwijs. We leren met en van elkaar en het is goed om expertise uit te wisselen."

Paul Verzellenberg; teamleider vmbo, bb, Were Di Drie, Scholengemeenschap Were Di Valkenswaard

"Sinds 2014 ben ik actief in de werkgroep van OMO2. OMO2 geeft mij de unieke kans om samen met andere onderwijsmensen mooie, waardevolle en inspirerende dagen te organiseren voor het middenkader van Ons Middelbaar Onderwijs."

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg