Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Leerateliers

Samen opleiden en leren in leerateliers
Pilot OMO i.s.m. drie universiteiten voor andere manier van opleiden met eigen accent in het uitstroomprofiel

Leerateliers

De vereniging en de eerstegraads lerarenopleidingen van de Radboud Universiteit, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven voeren, in nauwe samenwerking, een pilot uit waarin aanstaande leraren op een andere manier worden opgeleid met een eigen accent in het uitstroomprofiel. Het uitstroomprofiel kenmerkt zich door een sterke innovatiebekwaamheid van de leraar. De opleiding vindt plaats in een zogenoemd leeratelier. 

Doel van het initiatief is om leraren op te leiden op een andere, uitdagende manier. De nieuwste inzichten over het leren van leerlingen en individuele leerroutes motiveren de studenten. Leren doe je samen, met elkaar en met docenten. Er zijn drie 'leerateliers' waarin docenten, studenten en opleiders samen leren, onderwijs ontwerpen en onderzoeken.

Vanuit vereniging OMO nemen De Nieuwste School, 2College (Cobbenhagenlyceum en Durendael), Merletcollege, Eckartcollege, SG Were Di, Sondervick College, het Van Maerlantlyceum en het Zwijsen College deel. Dinsdag 13 september zijn 30 (aanstaande) collega's aan de pilot begonnen met een gezamenlijke studiedag.

Lees ook: Leeratelier: mastertraject voor onderzoekende studenten

Downloads

  Samen opleiden en leren in leerateliers.pdf (1929 KB)

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg