Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Leerateliers

Samen opleiden en leren in leerateliers
Pilot OMO i.s.m. drie universiteiten voor andere manier van opleiden met eigen accent in het uitstroomprofiel

Leerateliers

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en de lerarenopleidingen van de Radboud Universiteit, Tilburg University, de Technische Universiteit Eindhoven en de Fontys Leraren Opleiding Tilburg hebben de handen ineen geslagen. Zij introduceerden samen met de AOS’en van OMO de leerateliers. Hierin worden aanstaande leraren op een andere manier opgeleid waarbij het accent ligt op een sterke innovatiebekwaamheid van de leraar.

Doel van deze ateliers is om leraren op te leiden op een andere, uitdagende manier. De nieuwste inzichten over het leren van leerlingen en individuele leerroutes motiveren de studenten en docenten. Leren doe je samen, met elkaar en met docenten. Er zijn vijf 'leerateliers'. Deze zijn regionaal georganiseerd: West-Brabant, Tilburg, Den Bosch, Zuidoost-Brabant en Noordoost-Brabant. In de ateliers leren docenten, studenten en opleiders samen.  Met elkaar ontwerpen zij onderwijs en de onderzoeken zijn interactief.

De leerateliers komen wekelijks bij elkaar. Zij bepalen zelf hun leer- en onderzoeksvragen. Om de vijf of zes weken zijn er inspiratiedagen. Hierop komen alle ateliers samen om van elkaar te leren.

Lees ook: Leeratelier: mastertraject voor onderzoekende studenten

Downloads

  Flyer Leerateliers 2018-2019 (598 kB)
  Samen opleiden en leren in leerateliers 2018-2019.pdf (1487 KB)

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg