Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Je maakt het!

Woensdag 25 maart 2015
15.30 - 21.00 uur
Classic Park, Boxtel
voor TOA's en onderwijsondersteuners

Je maakt het!

Woensdag 25 maart 2015

15.30 - 21.00 uur

Classic Park, Boxtel

Meesterlijke ontmoeting

'Je maakt het!'

 

Wat stond er op het programma?

Diederik Jekel, wetenschapsjournalist en vaak te zien op televisie bij De Wereld Draait Door, opende de dag met een inspirerende inleiding. Zijn doel is wetenschap begrijpelijk te maken en te laten zien dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Niet iets is om bang voor te zijn en zeker niet iets is dat niets met ons leven te maken heeft. Wetenschap is namelijk overal om ons heen, diep verweven met alle facetten van ons bestaan en daarmee dichterbij dan ooit. Tegelijkertijd is het tevens onbegrijpelijker dan ooit vanwege alle ingewikkelde en piepkleine praktisch onzichtbare technologieën.

Die wetenschap en die techniek zagen we terug in het Classic Park waar we een rondleiding kregen in het museum en werkplaats. We dwaalden langs oude Rolls Royce’s, de eerste Dafjes met 10 km op de teller, een T-fordje of langs een supersnelle Maserati of Ferrari.

Een kleine stap was het dan naar de techniek in de workshops. 3D-printing is hot en al op verschillende scholen in gebruik. Natuurlijk zelf aan de slag, scannen, printen en meenemen! Ook meenemen; je eigen robot, nadat je binnen één uur in de workshop robotica die zelf hebt gebouwd. Meer thuis in de zorg of in het laboratorium? Dan op naar de workshop Domotica of Lab-quest.

Kijk hier voor een impressie van deze ontmoeting! 

Na al het werk ook tijd voor ontspanning en ontmoeting
Tijdens het aperitief werd er een klein half uurtje ‘ge-spiek dated’, een alternatief voor spieken en speed daten en daarna sloten we de avond gezamenlijk af met een diner in het gezellige restaurant van Classic park.

Voor wie?

De meesterlijke ontmoeting “Je maakt het!” is speciaal voor de onderwijsassistenten en ondersteuners uit praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo. Maar ook geïnteresseerden van binnen en buiten de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs waren welkom.

Informatie 

Diederik Jekel
Eurofysica
WIA Educational

 

Downloads

  Uitnodiging Meesterlijke ontmoeting - Je maakt het.pdf (95 KB)

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg