Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Opscholingstraject pabo-gediplomeerden in onderbouw vmbo b/k

Heb je een pabo-diploma en geef je les in de onderbouw van het vmbo (basis-kader)? Haal met dit opleidingstraject je bevoegdheid Groepsleerkracht vmbo

Opscholingstraject pabo-gediplomeerden in onderbouw vmbo b/k

Ruim zestig pabo-gediplomeerden die les geven in de onderbouw van het vmbo (basis-kader) behaalden dit schooljaar de bevoegdheid Groepsleerkracht vmbo. De eerste groep ontving op 25 juni jl. hun diploma. Een tweede groep van 18 pabo-gediplomeerden ontving het diploma 14 september van dit jaar. Daarmee werd de eerste gezamenlijk uitgevoerde opleiding feestelijk afgesloten.

Het opscholingstraject pabo-gediplomeerden is in september 2017 van start gegaan. De vereniging biedt dit maatwerktraject aan, samen met twee lerarenopleidingen: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Fontys Lerarenopleiding.

De cursus leidt tot een certificaat van bekwaamheid, die bij de ingezette wetswijziging mag worden omgezet in een certificaat van bevoegdheid. De inspectie zal daarom het voorlopige certificaat van bekwaamheid accepteren als een bevoegdheid.

Vervolg in schooljaar 2018-2019

Ook in 2018-2019 wordt de opscholingscursus gegeven. De cursus is inmiddels van start gegaan en duurt tot eind februari 2019.  Er zijn ruim 20 deelnemers van scholen van zowel binnen als buiten de vereniging. De locatie van de cursus is de Bossche Vakschool in 's-Hertogenbosch.

Meer informatie

j.hulsker@omo.nl

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg