Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Kwaliteitsontwikkeling

Om te zorgen dat we goed onderwijs bieden en blijven bieden is kwaliteitsontwikkeling van belang. We voeren voortdurend het gesprek over kwaliteit

Kwaliteitsontwikkeling

De visie en strategie van de vereniging is vastgelegd in Koers 2023. Koers 2023 gaat uit van gedeelde waarden, visie en uitgangspunten (convergentie) en ruimte voor maatwerk voor scholen in hun eigen situatie en met hun eigen mogelijkheden (divergentie).

Juist dit samenspel van convergentie en divergentie is de basis voor kwaliteit. Het onderwijsproces leent zich niet voor standaardisatie. Alle leerlingen zijn verschillend en uniek. Onze professionals zijn ons belangrijkste kapitaal. Van hen verwachten we maatwerk, zij krijgen hiervoor vertrouwen en ruimte. Gedeelde waarden vormen de basis voor hun handelen. De basis en het proces moeten op orde zijn, daarvoor hanteren we minimum standaarden en werken we aan een sterke kwaliteitscultuur. 

De bestuurlijke cycli van vereniging OMO zijn in samenhang met elkaar beschreven. De drie cycli vormen de borging van onze professionele kwaliteitscultuur en laten zien op welke manier en op welke momenten het gesprek hierover wordt gevoerd. In deze animatie zijn de cycli op een aansprekende manier samengevat:

Kijk ook bij Kwaliteitsontwikkeling en kwaliteitscultuur de visie van vereniging OMO.

Downloads

  Bestuurlijke cycli - Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.pdf (203 KB)
  220624 Aangepast Ontwikkelkader KOERS 2023_versie 3.1B.pdf (174 KB)

ProMotion

Website ProMotion

Het interne loopbaancentrum voor alle medewerkers van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Ga naar ProMotion