15 juni 2023 Terug naar overzicht

Drie scholen, één reden om te feesten - Persbericht vanuit de scholen

Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer trots op geslaagde examenleerlingen.

Woensdag 14 juni was een bijzondere dag voor de eindexamenleerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer: dat is de spannende dag van de examenuitslag. Na maanden van hard werken en de nodige spanning hebben de leerlingen van deze scholen eindelijk te horen gekregen of zij geslaagd zijn voor hun eindexamens.

Na een aantal uur wachten op het verlossende telefoontje is het bij de meesten een moment van vreugde. Zowel bij leerlingen, ouders, als bij de medewerkers van de middelbare scholen. De geslaagden werden woensdag dan ook enthousiast onthaald door hun docenten.

Bij Metameer liepen de leerlingen met muziek over de rode loper naar de grote ballonnenboog. Het docententeam wachtte hen op met de groene Metameerwimpel en een glaasje bubbels.

Het Merletcollege heeft de geslaagden een blauwe vlag gegeven, die fier zal wapperen als symbool van hun prestatie. Bovendien werden ze in Cuijk hartelijk ontvangen met een erehaag, waarin ze vol trots liepen terwijl ze persoonlijk werden gefeliciteerd.

De leerlingen van het Elzendaalcollege kregen eveneens een groots feestelijk onthaal bij aankomst op de scholen. Bij de cijferlijst namen de stralende geslaagden een Elzendaalvlag en de kenmerkende Elzendaalcollegehoodie in ontvangst die ondanks de warmte toch even aangetrokken werd.

Op elke locatie was het feest met een eigen invulling met allemaal met dezelfde reden: yes, geslaagd!

Nog enkele leerlingen nemen deel aan het tweede tijdvak. Voor hen is de spanning nog niet voorbij: zij buigen zich de komende weken nog over hun (her)examens. De scholen wensen deze leerlingen nog heel veel succes.