25 mei 2023 Terug naar overzicht

Lisette Verstegen nieuwe rector Theresialyceum

De Raad van Bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Lisette Verstegen benoemd tot rector van het Theresialyceum in Tilburg vanaf 1 augustus. Lisette volgt hiermee Cisca Zweers op die na dit schooljaar van haar pensioen gaat genieten.

Lisette is sinds 2004 werkzaam in het onderwijs in functies variërend van docent, afdelingsdirecteur, waarnemend rector en projectdirecteur onderwijs. Sinds december 2020 is Lisette waarnemend rector op het Elzendaalcollege (Boxmeer en Gennep) en directeur van de vestiging in Boxmeer. Haar hart gaat uit naar het havo, vwo, en gymnasium onderwijs, het Theresialyceum past daar naadloos bij.

Lisette Verstegen: “Ik zie het Theresialyceum als een innovatieve school met een rijke historie, waar leerlingen en medewerkers gezien worden, hun talenten kunnen ontwikkelen en zich thuis voelen. Die basis ‘nieuwsgierig zijn naar de wereld om ons heen’ vind ik ook belangrijk. Net als de samenwerking met de organisaties in de omgeving. Ik kijk ernaar uit om samen met alle medewerkers én leerlingen verder te bouwen aan eigentijds onderwijs.”

Lisette Verstegen is 59 jaar en woont met haar man in Nijmegen.

Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur: “We zijn zeer verheugd dat Lisette als interne kandidaat deze uitdaging aangaat. We hebben er alle vertrouwen in dat het Theresialyceum in goede handen is bij haar. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de complexe herinrichting van het vo in het Land van Cuijk en aan het voornemen tot de fusie tussen Elzendaal en Metameer.
Vanaf 1 augustus fuseren beide OMO scholen. De procedure voor de rector van de nieuwe fusieschool loopt en wordt besproken met de medezeggenschapsraden van beide scholen voordat hier intern en extern over wordt gecommuniceerd.”