10 februari 2023 Terug naar overzicht

Norbertus Gertrudis Lyceum van start met nieuwbouw

Het schoolgebouw van het Norbertus Gertrudis Lyceum aan de Lyceumlaan in Roosendaal is aan vernieuwing toe. Door het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst wordt op 10 februari de eerste stap gezet naar nieuwbouw.

Bouwbedrijf Boot uit Breda, Van Dijnsen installatietechniek en beveiligingen uit Breda en Bink installatiebedrijf uit Sprundel wordt deze opdracht gegund. De komende periode wordt deze gunning verwerkt in een aannemingsovereenkomst met deze bedrijven.

Marjolein de Leeuw, rector OMO scholengroep Tongerlo: “Het is een heugelijk bericht dat we kunnen starten aan een mooi gebouw waar onze leerlingen zich thuis voelen. Bij de nieuwbouw houden we het monumentale gedeelte van het huidige schoolgebouw uiteraard in ere.”

Zorgvuldig proces

Het Norbertus Gertrudis Lyceum en vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) waartoe het Lyceum hoort, voeren al sinds 2016 gesprekken met de gemeente Roosendaal om de huisvesting van het middelbaar onderwijs in Roosendaal meer eigentijds te maken.

De nieuwbouw is voor OMO, na nieuwbouw voor het Da Vinci College en de Norbertus Gertrudis Mavo, het sluitstuk van de koers naar toekomstbestendige onderwijshuisvesting in de stad. Yvonne Kops, lid Raad van Bestuur van OMO: “Wij blijven samenwerken met de gemeente Roosendaal om de gezamenlijke ambities voor het voortgezet onderwijs in Roosendaal waar te maken.”

Mooi vooruitzicht

Vivian Bik, directeur Norbertus Gertrudis Lyceum: “Ons avontuur was al begonnen, maar nu gaan we in volle vaart vooruit! Na een intensief traject van plannen, ontwerpen, en afstemmen zijn wij enorm blij dat we met de gekozen aannemer en installateurs gaan starten met de vernieuwbouw van ons Lyceum. Wij kijken uit naar het eindresultaat en hopen onze huidige en toekomstige leerlingen start schooljaar 2024-2025 in ons prachtig nieuwe gebouw te kunnen ontvangen!”