26 januari 2024 Terug naar overzicht

ROC Tilburg en OMO bundelen krachten voor in-company traject Onderwijsassistent en Instructeur

De School voor Onderwijs en Kinderopvang van ROC Tilburg en vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) slaan de handen ineen voor het in-company opleiden van OMO-medewerkers tot gekwalificeerde onderwijsprofessionals. De onderwijsassistenten en instructeurs vervullen na hun opleiding een belangrijke rol binnen het primaire onderwijs.

Tijdens een feestelijke aftrap ondertekenden bestuursleden Yvonne Kops (lid Raad van Bestuur OMO) en Carl Govers van ROC Tilburg deze week de samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van een groep enthousiaste deelnemers.

De eerste groep van 13 deelnemers is al gestart met het opleidingstraject tot Instructeur. In september 2024 begint het traject voor Onderwijsassistent. Beide trajecten zijn specifiek ontworpen voor medewerkers van OMO en leiden op tot landelijk erkende mbo4 diploma’s.

OMO vindt het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en een passende carrière opbouwen. Deze samenwerking benadrukt het enthousiasme van beide instellingen om bij te dragen aan een leven lang ontwikkelen van onderwijsprofessionals!