29 maart 2024 Terug naar overzicht

Vereniging Brainportscholen

De 21 Brainportscholen vo werken vanaf nu samen als Vereniging Brainport! "Brainportscholen is elkaar kennen, de omgeving kennen en kennis delen".

 

 

Brainportscholen is elkaar kennen, de omgeving kennen en kennis delen

Claire Arts, voorzitter vereniging Brainport en rector Eckartcollege/Nuenens College/Van Maerlantlyceum: “Brainportscholen organiseren onder meer professionalisering voor alle vo-scholen in de Brainportregio op het gebied van meertaligheid en interculturaliteit, denk aan scholing voor NT2 docenten en scholing voor ondersteunend personeel hoe om te gaan met diverse culturen. Brainportscholen is elkaar kennen, de omgeving kennen en kennis delen. We bouwen als vereniging samen verder aan Brainport onderwijs voor onze leerlingen.”

Brainportcoördinator in het onderwijs, Bart Habraken van het Eckartcollege geeft aan “Steeds meer collega’s zien het belang van het netwerk in. Als we jongeren en collega’s blijven stimuleren om samen te leren dan ben ik ervan overtuigd dat we ook in de toekomst sterk blijven in het samenwerken en samenleven in onze fantastische Brainportregio."

Brainportweek

Tijdens de Brainportweek op het Eckartcollege leren en ervaren leerlingen van alles over belangrijke thema’s in de wereld. In de laatste editie bestuurden brugklassers hun eigen land bij het project Globaland en leerden daarbij over onrecht en ongelijkheid in de wereld. In hogere klassen zetten leerlingen een eigen onderneminkje op of onderzochten ze de kledingindustrie en hun eigen ecologische voetafdruk. 

Leergeluk groeit in het Learning Lab

Het Learning Lab is een bruisende broedplaats op de Brainport Human Campus. Hier komen studenten, onderwijs- en overheidsinstellingen en (maatschappelijke) organisaties samen om te leren en talenten te ontwikkelen. In het Learning Lab krijgen studenten de mogelijkheid om hun leergeluk te laten groeien, op hun weg naar duurzaam werkgeluk. Tegelijkertijd creëren ze de mogelijkheid om innovatie in het domein van mens en werk in de regio te versnellen.

OMO-Scholengroep Helmond is partner in het Learning Lab van de Brainport Human Campus.

Lees meer en bekijk het Learning Lab

Het Learning Lab wordt mede mogelijk gemaakt door: