Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Diversiteit

Zoveel mensen, zoveel verschillen, zoveel talenten. Diversiteit levert een meerwaarde voor het realiseren van goed onderwijs.

Diversiteit

Zoveel mensen, zoveel verschillen, zoveel talenten. Juist deze verscheidenheid leidt bij samenwerking tot creatievere oplossingen, ideeën en inzichten. Medewerkers in diverse, inclusieve organisaties kunnen zich flexibeler en makkelijker aanpassen aan veranderingen in bijvoorbeeld eisen die gesteld worden aan de functie en de werkomgeving. Dit gebeurt niet vanzelf. Juiste aansturing is bij een divers team essentieel. Diversiteit bevordert de inzet van een goede mix van talenten in de organisatie. Het gaat om de juiste persoon op de juiste plaats waarbij, in aansluiting op het identiteitsbeleid, uitgegaan wordt van ‘iedereen telt, de gehele mens’.

Ons Middelbaar Onderwijs heeft in 2012 het Charter Talent naar de Top ondertekend om zo een stimulans te geven aan het diversiteitsbeleid. Door de goede start na ondertekening is OMO in 2013 door de Commissie monitoring Talent naar de Top aangewezen als ‘runner up’. In mei 2015 zijn we bovendien door de commissie als ‘aansprekend voorbeeld’ gekozen. OMO heeft hiervoor een award ontvangen.

Het diversiteitsbeleid gaat niet alleen over meer vrouwen op top of subtop posities. Het gaat ook over meer diversiteit in etnische achtergrond, geaardheid, arbeidsbeperking, fulltimers-parttimers en zo verder. Om verder te kunnen groeien naar een diversere, inclusieve organisatie (een organisatie waarin iedereen betrokken wordt en de kans krijgt om mee te doen) wordt het bestaande beleid in het najaar van 2017 herijkt.

OMO-collega's zijn actief in een kennisnetwerk diversiteit. Meer weten? Log in op de kennisnetwerksite diversiteit.

Dit netwerk organiseert regelmatig bijeenkomsten om kennis te vergaren en ervaringen te delen tussen de scholen. Op 25 januari 2018 is er een bijeenkomst 'Open Staan voor elkaar'. Deze bijeenkomst is van 13.45 tot 19.00 uur in Tilburg en is bedoeld voor alle OMO-collega’s die betrokken zijn bij of interesse hebben in diversiteit en een inclusieve werkcultuur op school. Met bijzondere in- en externe sprekers. Meer informatie en inschrijven 

Downloads

  Startnotitie Charter Talent naar de Top.pdf (204 KB)
  diversiteitsbeleid.pdf (328 KB)

ProMotion

Website ProMotion

Het interne loopbaancentrum voor alle medewerkers van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Ga naar ProMotion